• pagina 1
  • pagina 2
  • pagina 3
  • pagina 4
Renovatie woning te Zonhoven
Zonhoven, 2009

Deze bungalow uit de jaren ’70 was dringend toe aan een facelift...

De bestaande typologie van de woning leek een interessant uitgangspunt om verder op te bouwen. In het project werd nagedacht over een compositie van rechthoekige volumes en parallelle verticale schijven met integratie van een nieuwe uitbreiding op de verdieping.

Voor de gevelmaterialen is gekozen voor een combinatie van zink, rode baksteen en bepleistering, contrasterend met het donkergrijze aluminium buitenschrijnwerk.

Het project werd opgebouwd rond parallelle dag- en nachtzones, op zorgvuldige wijze gefilterd ten opzichte van mekaar.

Het bureau, de leef-, eet- en kookruimte lopen naadloos over in mekaar en openen zich aan de achterzijde van de woning integraal naar de tuin. In het verlengde van de eetruimte is een terras voorzien, toegankelijk via een groot schuifraam.

Aan de linkerzijde van de woning (oost) situeren zich op het gelijkvloers twee slaapruimtes, een badkamer en waskeuken. De eerste verdieping is het territorium van de kinderen met twee slaapkamers en een eigen badkamer.

De woning kan op termijn perfect functioneren op het gelijkvloers en kadert daarom binnen de doelstellingen van levenslang wonen.

 

afbeelding
afbeelding

Sleutelwoorden

wonen, hedendaags, renovatie